Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slechtziende bejaarde(99) bestolen van tweeduizend euro

21 juni 2014, 15.40 uur · Aangepast 22 juni 2014, 12.17 uur · Foto: Flickr: Marcel Oosterwijk

De 99-jarige Elisabeth Spanjer is dinsdag de zoveelste oudere die het slachtoffer is geworden van een babbeltruc. Een nepbezorger van Albert Heijn pikte de bankpas van de slechtziende bejaarde en pinde tweeduizend euro.

De 'bezorger' belde aan en liet via de intercom weten dat hij boodschappen kwam bezorgen. Spanjer liet hem binnen, ondanks dat ze twijfelde. 'Er komt hier wel vaker een bezorger van de Appie, alles wat ik niet kan dragen, laat ik bezorgen', zegt ze in Het Parool vandaag.

'ik wilde een vriendin bellen maar die was niet thuis. Toen kwam die jongen al binnen met een boodschappenkrat voor zijn buik. Ik kon hem nauwelijks zien maar hij gedroeg zich echt hoffelijk.' De dader helpt Spanjer met het intoetsen van de pincode, zoals altijd als iemand van de supermarkt de boodschappen komt bezorgen. Hij krijgt zelfs nog een fooi van het vrouwtje.

Spanjer komt pas later achter het bedrog. Ze blijkt niet haar eigen pinpas te hebben teruggekregen maar slaagt er niet in meteen haar rekening te blokkeren. De schade is in totaal tweeduizend euro.