Start van hoofdcontent

Stad

nl

Directeur Greenpeace met vliegtuig naar het werk

24 juni 2014, 09.13 uur · Aangepast 25 juni 2014, 00.48 uur

Campagnedirecteur Pascal Husting van Greenpeace International vliegt al twee jaar heen en weer vanuit Luxemburg naar zijn kantoor in Amsterdam.

Per retourtje zorgt hij voor zo'n 140 kilo CO2-uitstoot. Dat schrijft het AD. Husting vloog toen hij eind 2011 begon in Luxemburg ieder weekend naar Nederland. Nu pendelt hij nog maar twee keer per maand op en neer.

CO2-uitstoot is een van de speerpunten van Greenpeace en de milieuorganisatie zit dan ook in de maag met het woon-werkverkeer van Husting. Vliegverkeer is volgens Greenpeace een van de grote veroorzakers van klimaatverandering.

Verhuizen is geen optie voor Husting, omdat hij een jong gezin heeft. 'Ik was directeur van Greenpeace Frankrijk en ben al twee keer verhuisd in twee jaar tijd. Dan zouden mijn kinderen weer met een nieuwe taal te maken krijgen', aldus Husting.

UPDATE 09.37 uur: Tegenover het ANP heeft Husting inmiddels laten weten nu maar met de trein te gaan. 'Dit is inderdaad slechte publiciteit voor Greenpeace en ik wil m’n verontschuldigingen aanbieden aan de mensen die ons ondersteunen.'