Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Restaurant kookt met groenten van de Zuidas

24 juni 2014, 18.22 uur · Aangepast 26 juni 2014, 18.30 uur

Venkelpuree met gegrilde andijvie-bladeren en een schijfje verse koolrabi. De menukaart van restaurant Bolenius staat vol gerechten die gemaakt zijn van producten, die afkomstig zijn uit een daktuin midden op de Zuidas.

'Deze bladeren hebben echt bite, als je daarop kauwt dan heeft dat smaak. Dat is niet zomaar een kropje sla uit de supermarkt', vertelt chef-kok Luc Kusters van het restaurant. De groente die vandaag geoogst wordt, ligt dezelfde dag nog op een bord in het restaurant.

Hoewel de tuin maar een meter van de grond af ligt, spreekt de kok van het restaurant toch van een daktuin. 'Bij een daktuin op de Zuidas verwacht je dat dat minimaal honderd meter de lucht in gaat, maar dit is het dak van een parkeergarage. Gelukkig voor ons dus maar een meter hoog en kunnen we er makkelijk bij.'