Start van hoofdcontent

Stad

nl

Klassieke muziek om hangjongeren uit garage te verjagen

24 juni 2014, 21.19 uur · Aangepast 26 juni 2014, 21.30 uur

Het Calandlyceum doet er alles aan om er voor te zorgen dat hun leerlingen niet in de parkeergarage tegenover de school rondhangen. Maar zelfs keiharde klassieke muziek mocht niet baten.

'Wij hebben er last van dat onze leerlingen in pauzes in de garage gaan hangen, we hebben daar moeilijk zicht op.' Wilfred Vlakveld, de directeur van het Calandlyceum, erkent dat leerlingen van de school in de garage hangen. 'Maar of dat overlast veroorzaakt dat weet ik niet. Het zijn juist anderen die daar op afkomen en overlast veroorzaken.

Niettemin probeerde de school al van alles om de leerlingen de garage uit te krijgen. 'We hebben hele harde klassieke muziek afgespeeld maar dat was niet de oplossing.'

Problemen
Overdag zijn het scholieren die met wat zwerfvuil overlast veroorzaken, 's nachts spelen er serieuzere problemen in de parkeergarage onder Sportcentrum Caland. De sportschool heeft naar eigen zeggen al 450 klachten van bezoekers ontvangen.

In de nachtelijke uurtjes zou de parkeergarage gebruikt worden voor illegale feestjes, zouden er drugsgedealed worden en zelfs pooiers en loverboys rondlopen. Het stadsdeel heeft laten weten onderzoek te doen naar de klachten.