Stad

IJssalon vermomt ijscoprullenbak om boete te voorkomen

23 juli 2014, 13.22 uur · Aangepast 25 juli 2014, 10.20 uur

Monte Pelmo
Monte Pelmo

Ondernemer Peter Aversteeg heeft de ijscoprullenbak voor zijn ijssalon Monte Pelmo in de Jordaan ingepakt, omdat de prullenbak anders niet buiten mag staan.

Afgelopen mei kregen ondernemers al een brief waarin stond dat de regels strenger gehandhaafd zouden worden. Zo mochten bankjes voor de deur niet dieper dan 50 centimeter zijn en moet er op de stoep 1,5 meter loopruimte overblijven. 'De volgende dag stonden de handhavers al op de stoep en moest ik de stoelen voor de deur weghalen.'

Aversteeg ontving daarop nog een brief waarin stond dat ook de vrolijke ijscoprullenbak onmiddelijk weg moest. Niet alleen zou de prullenbak in de weg staan, maar ook zou de afvalbak in de vorm van een ijshoorn reclame zijn.

'Toen heb ik maar besloten de prullenbak in te pakken in papier, want dan is het ineens een gewone prullenbak. Die mag wel gewoon buiten staan', vertelt de ondernemer. Aversteeg zegt ook veel reacties te krijgen op de ingepakte prullenbak. 'De meeste klanten vinden het belachelijk. Ze snappen niet waar dit nou helemaal over gaat.'

'Ik kan het aan een kant wel begrijpen, maar ze gaan in mijn opinie een beetje kort door de bocht', verzucht de ijsmaker. Hij is in beroep gegaan tegen de beslissing van de gemeente en verwacht na de zomer daarvan de uitslag te horen. Maar dan is wel het ijsseizoen weer voorbij.