Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stichting wil rechtszaak om komst Islamitische School

4 augustus 2014, 13.37 uur · Aangepast 24 augustus 2017, 17.25 uur

De Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam en Omstreken (SIO) hoopt via een gang naar de rechter alsnog de komst van een islamitische school in Amsterdam af te kunnen dwingen.

Dit laat de SIO weten nadat de gemeente afgelopen vrijdag bekendmaakte tegen de komst van een nieuwe islamitische scholengemeenschap te zijn. 

De gemeente gaf vorige week te kennen geen huisvestingsverklaring aan de stichting te geven. De SIO kwam in juni in opspraak na uitspraken van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani, die ook in het bestuur zit van de stichting. Op zijn Facebook-pagina had Khoulani zijn steun betuigd aan de radicaalislamitische terreurorganisatie IS, die actief is in Syrië en Irak.

'Drogredenen'
Maar volgens de SIO moet de gemeente meewerken aan het stichten van een school en heeft de SIO zich 'nadrukkelijk en openlijk gedistantieerd van elke vorm van extremisme of terrorisme'. De uitspraak van de gemeente is volgens de SIO 'volledig gebaseerd op drogredenen, onwaarheden en non-argumenten (...) Dit is voor de SIO onverteerbaar en we zullen daarom nieuwe gerechtelijke stappen ondernemen'. 

dotmatchbox