Ajax begint competitie met 4-1 overwinning op Vitesse

10 augustus 2014, 18.20 uur · Aangepast 28 augustus 2014, 18.18 uur

Landskampioen Ajax is de competitie begonnen met een ruime overwinning op Vitesse.

Tegen de ploeg uit Arnhem werd het 4-1. De uitslag was enigszins geflatteerd, omdat de ploegen even kansrijk waren. Maar in tegenstelling tot Ajax, kon Vitesse zijn kansen net niet afmaken.

In de 40'ste minuut schoot Nick Viergever de 1-0 binnen, na een goede voorzet van Ruben Ligeon. Kort na rust, maakte Lasse Schöne de 2-0 met een vrije trap van ver. Na iets meer dan uur speeltijd, kopte Mike van der Hoorn het derde doelpunt binnen, vanuit een hoekschop.

Kenneth Vermeer 'man of the match'
Vitesse kreeg de verdiende treffer na 84 minuten. De verdediging van Ajax liet het afweten en de spelers uit Arnhem konden massaal op Kenneth Vermeer af rennen. Marko Vejinovi? maakte het doelpunt. Drie minuten later stond er alweer 4-1 op het scorebord. Na een mooie actie van invaller Anwar El-Ghazi kon Lasse Schöne zijn tweede treffer maken.

Vermeer, die veel moest ingrijpen, werd echter uitgeroepen tot 'man of the match'. Maar hoogstwaarschijnlijk staat de volgende wedstrijd niettemin Oranje-doelman Jasper Cillessen weer in het doel.