Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Complete voorgevel weggeblazen bij plofkraak Pieter Calandlaan

21 augustus 2014, 09.27 uur · Aangepast 25 augustus 2014, 00.32 uur · Foto: Martin Damen

Bij een plofkraak aan de Pieter Calandlaan is vannacht een complete voorgevel met pinautomaat en al eruit geblazen.

De daders sloegen kort voor 03.00 uur toe, ze maakten gebruik van een gasfles die voor een enorme explosie zorgde. Brokstukken van de muur en de ING-geldautomaat zelf lagen verspreid over het plein. 

Getuigen vertellen dat de plofkraak door vier personen met bivakmutsen werd gepleegd. Toen geschrokken mensen op hun balkons stonden te kijken naar het tafereel, werden ze naar eigen zeggen met de dood bedreigd door de krakers. 'Naar binnen, anders schiet ik je dood.'

De daders lieten een gestolen Volkswagen Golf met draaiende motor achter en gingen er vandoor op twee scooters in de richting van het Ecuplein. Hoeveel de daders hebben buitgemaakt, is niet duidelijk. Wel probeerde een 27-jarige man na de plofkraak geld te stelen, hij werd aangehouden. 

De explosie veroorzaakte een kleine brand, de brandweer heeft de bewoners van de bovenliggende woning uit voorzorg tijdelijk geëvacueerd. Niemand is gewond geraakt. 

Getuigenoproep
Uiteraard is de politie op zoek naar getuigen van de kraak, zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.