'Stefan S. verborg Staatsliedenbuurt-verdachte Anouar B.'

De politie heeft eerder deze maand opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, op 29 december 2012.

Dat werd vandaag duidelijk tijdens een voorbereidende zitting tegen twee andere verdachten in de zaak. De aangehouden verdachte is de 43-jarige Stefan S., op de foto te zien met een groot machinegeweer. Anouar B. zou ondergedoken hebben gezeten in de woning van S. in de De Rijpstraat in West. Daar deed de politie op 5 augustus een inval. 

Ook zou B. er samen met Adil A. zijn geweest, in voorbereiding op de moordpartij in de Staatsliedenbuurt. Criminelen uit de wijk zouden de garagebox van S. ook hebben gebruikt gebruiken om gestolen spullen op te slaan.

Undercoveractie
De politie heeft een undercoveractie op touw gezet om tot zijn arrestatie te komen. Tegen een informant van de politie zou S. ook belastende uitlatingen hebben gedaan over Adil A. en Anouar B. Met Stefan S. zitten nu vier verdachten vast in de zaak. Een van hen, Hamza B., is vorig jaar opgepakt in Marokko en zal daar worden berecht. Een vijfde verdachte, de 34-jarige Derkiaoui van der Meijden, werd vorige week in Oost doodgeschoten.

Op een tas met wapens die een grote rol speelt in het dossier is een DNA-spoor van Stefan S. gevonden. Dat geldt ook voor een kogelhuls die is gevonden in één van de auto's die de schutters in de Staatsliedenbuurt hebben gebruikt.