Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Boze studenten kraken Spinhuis

8 september 2014, 10.21 uur · Aangepast 11 september 2014, 12.13 uur · Foto: FoliaWeb

Studenten hebben zondagmiddag het Spinhuis van de UvA gekraakt, dit doen ze uit protest tegen het sluiten van de Common Room van het gebouw.

De Common Room werd tot einde van het vorige collegejaar gerund door studentenvrijwilligers en deed dienst als autonome ruimte voor studenten en docenten. Er werden regelmatig lezingen en filmavonden georganiseerd en uiteraard ook borrels.

Het UvA-bestuur besloot deze zomer de ruimte te sluiten, tot grote onsteltenis dus van de studenten die zich hebben verenigd in de actiegroep 'REC De Verhuizing'. Er is overleg geweest met het bestuur van de universiteit over een nieuwe plek maar zonder resultaat.

Foliaweb meldt dat het Spinhuis vanaf donderdag weer als dagcafé dienst gaat doen. Ook willen de studentenverenigingen van sociologie en antropologie er weer hun traditionele borrels houden.

Het is de bedoeling dat er elke nacht twee of drie personen gaan overnachten. De nachtwakers kunnen beschikken over koud bier, de koelruimtes doen het namelijk nog altijd.