Stad

NL
V

Toekomstige bewoners Oostpoort-oost komen kijkje nemen

17 september 2014, 13.52 uur · Aangepast 17 september 2014, 22.33 uur

In Oost is de bouw van het oostelijke deel van het nieuwe centrumgebied Oostpoort van start gegaan. Eigenlijk zou dit al in 2011 opgeleverd worden, maar door de crisis moesten de plannen uitgesteld en herzien worden.

Maar nu is het dan toch eindelijk zover en gaan de eerste palen de grond in. Er komen woningen, een horecagelegenheid en een ouderencomplex. 'Oostpoort oostelijk was natuurlijk toch een lastig project, het heeft een hele tijd een beetje stil gelegen. We hebben eigenlijk in heel goed overleg met ook de ontwikkelende partijen het vlot getrokken', zegt Thijs Reuten dagelijks bestuurder bij stadsdeel Oost.

Buurtbewoners zijn minder blij met het bouwproject, zij worden helemaal gek van het gehei. Maar volgens Reuten is die overlast maar tijdelijk: 'Met bouwprojecten is altijd enige overlast gemoeid, daar moet je gewoon eerlijk over zijn en heien leidt natuurlijk tot wat overlast. Maar gelukkig duurt dat maar kort. De rest van het bouwproces, als het heien is afgelopen is geeft minder overlast.'

De toekomstige bewoners van de wijk in aanbouw kwamen gisteren alvast een kijkje nemen, in hun nu nog erg stoffige wijk.