Stad

@Ikben020 rent naar Zaandam

18 september 2014, 11.26 uur · Aangepast 19 september 2014, 11.30 uur

Elke week vertelt een bijzondere Amsterdammer zijn of haar verhaal over de stad via @Ikben020. Deze week hardloopfanaat en -blogger Kirsten Lofers Adema.

Samen met duizenden Amsterdammers start Kirsten dit weekend aan de dertigste editie van de Dam tot Damloop. Maar eerst even een voorstelrondje natuurlijk!

Hoi Kirsten! Wie ben je en waar kunnen we je van kennen? 
Mijn naam is Kirsten Lofers Adema en ik ben 21 jaar. Ik ben een echte hardloopfanaat, je kent mij misschien wel van mijn blog girlontherun.nl. Hierop schrijf ik over alles wat met mijn passie hardlopen te maken heeft, hardlopen is dan ook echt mijn levensstijl. Ik sta er mee op en ga ermee naar bed.

Ik probeer continu nieuwe doelstellingen te zetten en deze vervolgens te behalen, zo ook tijdens de Damloop van aankomend weekend. Verder ben ik werkzaam in een hardloopwinkel en werk ik mee aan de social media bij grote hardloopevents. Ik loop minimaal 3 keer in de week hard en probeer daarnaast ook regelmatig de sportschool binnen te wandelen voor wat core training. Je begrijpt het al, in mijn hoofd is het 24/7 hardlopen.

Wat is je binding met Amsterdam? 
Ik kom uit Hoorn, maar ik studeer hier in de stad. Ik ben bezig met mijn laatste jaar HBO Communicatie. Verder ben ik regelmatig in Amsterdam te vinden, al is het maar om een terrasje pakken na school of om een lekker stuk te hardlopen door het Vondelpark. In Amsterdam bruist het altijd van de inspiratie voor mij en ik ben er dan ook graag.

Wat kunnen we van jou verwachten als @Ikben020? 
Deze week neem ik je o.a. mee in de aanloop naar de Dam tot Damloop, zo geef ik je een kijkje in mijn voorbereidingen en waar ik allemaal mee bezig ben. Ook krijg je een klein kijkje achter de schermen tijdens de Damloop by Night waar ik werkzaam bij ben. Ook neem ik je mee in hoe een gemiddelde week van mij eruit ziet, waar ben ik allemaal mee bezig, hoe vaak ik train en waar denk ik dan aan, wat voor werk doe ik en hoe besteed ik mijn vrije tijd? Oftewel: Voor één week kruip je even in het hoofd van een loopgek.

Meer Kirsten? Kijk donderdagmiddag naar Smaakmakers op AT5 en natuurlijk via @Ikben020. Meer over @Ikben020 en een overzicht van eerdere schrijvers vind je hier.