Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Gemeente 'betreurt' weigering vervangende woonruimte Louweshoek

19 september 2014, 22.32 uur · Aangepast 23 september 2014, 12.36 uur

De gemeente betreurt het dat Woonzorg Nederland geen vervangende woonruimte biedt aan ongeruste bewoners van Louweshoek de asbestsanering van het complex.

Dat schrijft wethouder Wonen Laurens Ivens vandaag in een brief aan Woonzorg Nederland. Hij heeft samen met stadsdeelvoorzitter Ahmed Baâdoud meerdere keren aangedrongen een oplossing voor ongeruste bewoners te vinden. Eén van die oplossingen zou het tijdelijk aanbieden van vervangende woonruimte zijn.

Woonzorg Nederland liet de wethouder deze week weten niet in te gaan op het verzoek van de gemeente.

Ondanks het feit dat Woonzorg geen vervangende woonruimte voor bewoners regelt, kunnen de werkzaamheden gewoon doorgaan. Ivens laat weten dat Amsterdam de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid wel gaat vragen de werkzaamheden 'zeer nauwlettend in de gaten te houden'. Ook gaat de gemeente tijdens de werkzaamheden mogelijk luchtmonsters nemen.

Moeizame asbestsanering
Bij Louweshoek ligt de asbestsanering momenteel stil door problemen met de certificaten van de saneerder. Een aantal bewoners van het complex woont al maanden in een hotel sinds afgelopen maart asbest in hun woningen werd aangetroffen.

Het programma Wereldstad heeft een aflevering over Louweshoek gemaakt.