Start van hoofdcontent

Stad

nl

Onschuldige Amsterdammer vermoord in onderwereldoorlog

23 september 2014, 13.58 uur · Aangepast 26 september 2014, 16.03 uur

De 30-jarige Stefan Regalo Eggermont, die op 13 juli werd doodgeschoten, blijkt te zijn verwisseld met het beoogde doelwit. Eggermont is hiermee het eerste onschuldige slachtoffer in de recente liquidatiegolf in de stad.

Dat vertelt hoofdcommissaris Pieter Jaap Aalbersberg vandaag in het AT5-programma Het Verhoor. 'Hij was tot zijn dood geen bekende van ons. We hebben hem op geen enkele manier kunnen linken aan de liquidatiegolf, aldus Aalbersberg. 'Bovendien had hij geen zakelijke of relationele conflicten'.

Volgens de hoofdcommissaris is Eggermont waarschijnlijk voor iemand anders aangezien. De politie houdt er ook rekening mee dat hij in dezelfde auto rondreed als het beoogde slachtoffer.

Onderwereldoorlog
De moord op Eggermont wordt gerekend tot de recente liquidatiegolf in de stad. Aalbersberg: 'Dat komt door de werkwijze. Ook hier zijn automatische vuurwapens gebruikt en werd een vluchtauto later uitgebrand terugvonden. Dat past in het rijtje van de inmiddels bekende liquidaties', aldus de hoofdcommissaris.

De Hoofdofficier van Justitie heeft in deze zaak inmiddels een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de dader. 

Het Verhoor wordt vanavond om 17.37 uur uitgezonden op AT5. De herhalingen zijn om 21.40 en 00.20 uur.

Martin Damen