Ajax wint stadsderby van JOS: 0-9

24 september 2014, 22.23 uur · Aangepast 9 oktober 2014, 16.35 uur

Ajax heeft vanavond met groot gemak de stadsderby tegen hoofdklasse club JOS Watergraafsmeer gewonnen. In het Olympisch Stadion werd het 0-9.

Grote man bij Ajax was Arek Milik, de Poolse aanvaller maakte zes doelpunten en was verantwoordelijk voor twee assists. Zoals wel vaker in de KNVB beker begon Ajax met een sterk afwijkende basisselectie aan de wedstrijd. Zo stond nieuwe aanwinst Diederik Boer op doel en begon Ricardo Kishna op de vleugel. De andere negen spelers waren Van der Hoorn, Van Rhijn, Denswil, Viergever, Klaassen, Riedewald, Duarte, Milik en Andersen.

Al in de eerste helft liet Ajax er geen twijfel bestaan over wie de wedstrijd zou winnen. Al na 26 minuten stond het 0-3. Milik benutte een intikkertje in de 22e minuut en gaf twee minuten later de assist op Andersen, 0-2. Alweer twee minuten later scoorde Milik opnieuw. JOS Watergraafsmeer streed moedig, maar had afgezien van één kans, weinig in te brengen.

Tweede helft

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax bleef domineren en JOS Watergraafsmeer kon weinig meer doen dan proberen de ballen tegen te houden. Helaas voor de amateurs uit Oost werd de tweede helft een afstraffing. Er vielen nog zes doelpunten. Milik maakte er nog vier, maar ook Menig en Kishna wisten het doel te vinden.

Ondanks het grote verlies bleef de sfeer in het Olympisch Stadion geweldig en ging de wave meerdere keren rond.