Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Dode bij schietpartij op dancefeest

27 september 2014, 10.16 uur · Aangepast 1 oktober 2014, 00.45 uur

Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag doodgeschoten op een dancefeest in uitgaansgelegenheid The Sand aan de Mekongweg in Westpoort. Het incident gebeurde rond 04.15 uur.

De aanleiding voor de schietpartij en de identiteit van het slachtoffer zijn nog onbekend. Het is niet bekend of het om een gerichte actie gaat. De schutter opende het vuur en wist daarna te ontkomen. Meerdere hulpdiensten, waaronder een mobiel medisch traumateam werden ingezet voor reanimatie, maar het slachtoffer bleek al overleden.

Er raakte verder niemand gewond. In The Sand vond het feest Afro Dance XXL plaats. Er waren zo'n 2000 bezoekers op evenement afgekomen en er waren 17 beveiligers ingezet door de organisatie. Volgens een getuige zou de dader via een VIP-ingang binnen zijn gekomen. Het stoffelijk overschot van de omgekomen man zou net voorbij die ingang gelegen hebben.

Hoe de schutter binnen heeft kunnen komen, wordt onderzocht. Na de schietpartij werd onder andere de Regionale Bijstandseenheid (RBE) ingezet om te zorgen dat alle bezoekers het feest zouden verlaten. Het RBE wordt doorgaans in de weekenden ingezet voor ordehandhaving op en rond de grote uitgaanspleinen in het Centrum.

De politie kijkt naar beelden die zijn gemaakt met veiligheidscamera's en is op zoek naar getuigen van het incident. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Ook in november 2013 werd er geschoten bij The Sand, toen raakte er niemand gewond. Begin dit jaar werd Aytas Göraler, oud-eigenaar van de evenementenlocatie, geliquideerd in de Slauerhoffstraat in Nieuw-West. 

Bekijk hier meer foto´s van het politieonderzoek aan de Mekongweg.