Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Burgemeester sluit The Sand na dodelijke schietpartij

27 september 2014, 16.31 uur · Aangepast 1 oktober 2014, 10.09 uur · Foto: Martin Damen

Evenementenlocatie The Sand, waar in de nacht van vrijdag op zaterdag een dodelijk schietincident plaatsvond, wordt op last van burgemeester Eberhard van der Laan voor onbepaalde tijd gesloten.

Dat maakt de gemeente zaterdag bekend. De burgemeester neemt in zijn besluit mee dat er de afgelopen jaren meerdere geweldsincidenten plaatsvonden in de club. Zo werd er in november vorig jaar nog geschoten bij de club en werden er in 2010 twee broers neergestoken in de zaak. 

Eerder op de zaterdag werd bekend dat de eigenaar van The Sand een feest dat zaterdagavond zou plaatsvinden, geannuleerd heeft. Dat meldt de club op Facebook. 'Ten eerste gaan onze gedachten uit naar de nabestaanden van het slachtoffer.'

The Sand heeft zich vrijdag- op zaterdagnacht naar eigen zeggen volledig aan het 'heersende veiligheidsplan' gehouden. 'Met 17 beveiligers aanwezig, waren er zelfs 5 beveiligers meer dan het protocol voorschrijft.' Het bedrijf spreekt daarbij niet van 2000, maar 1650 bezoekers.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam een man om het leven bij een schietincident in de club. De politie heeft een idee wie het slachtoffer is, maar is nog niet '100% zeker'. Naar de schutter, vermoedelijk een man, wordt nog gezocht. Van der Laan zal zijn besluit de club te sluiten spoedig toelichten aan de gemeenteraad. 

The Sand op last van burgemeester gesloten na dodelijke schietpartij pic.twitter.com/nrIHG6TrZo

— Dennis Kornman (@DennisKornman) September 27, 2014