Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Nieuwe saneerder voor asbestwoningen Louweshoek

7 oktober 2014, 17.24 uur · Aangepast 8 oktober 2014, 10.36 uur

Woningcorporatie Woonzorg heeft een nieuwe saneerder in de arm genomen om de asbest in wooncomplex Louweshoek in Slotervaart op te ruimen. Maandag 13 oktober worden de saneringswerkzaamheden door saneerder Kesselaar Milieutechniek hervat.

De saneringswerkzaamheden werden in januari op last van de gemeente stilgelegd, nadat één van de bewoners terechtkwam op een locatie waar op dat moment asbest werd gesaneerd. De werkzaamheden konden daarop ook niet meer verder gaan, omdat de certificaten van saneerder Persoon BV op een locatie buiten Amsterdam waren ingetrokken. Persoon BV vecht de intrekking nu aan bij de rechter, maar daarop wil Woonzorg niet langer wachten.

Via een nieuwsbrief laat de woningcorporatie aan de bewoners weten dat zij geen verdere vertraging willen oplopen. De saneerder zal de werkzaamheden via het al eerder goedgekeurde werkplan uit. De corporatie benadrukt dat alle extra veiligheidsvoorschriften en controles in het werkplan zullen worden gehanteerd.

Vorige maand zei wethouder Ivens het te betreuren dat Woonzorg Nederland geen vervangende woonruimte aanbiedt aan ongeruste bewoners. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op woensdag 22 oktober voltooid.