Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Niet inpluggen Car2Go kost bijna vijfhonderd euro

10 oktober 2014, 18.46 uur · Aangepast 11 oktober 2014, 14.54 uur

Alexander Klöpping vergat onlangs zijn elektrische Car2Go in te pluggen toen hij hem op een oplaadplek parkeerde. Hij kreeg hier een wel heel hoge boete voor.

Bijna vijfhonderd euro moest Klöpping afrekenen, acht keer zoveel als een normale parkeerboete. 'Ik had haast en dat is niet goed natuurlijk, je moet gewoon die kabel inpluggen. Dat staat ook in ieder hoekje van die auto, maar toen ik die boete kreeg dacht ik 'holy shit'', stelt Klöpping. 'Door rood rijden kost je 230 euro en een kabel niet inpluggen bijna vijfhonderd? Ik vind dat heel gek'. 

Navraag bij Stadstoezicht leert dat de boete bestaat uit 373 euro wegsleepkosten en 120 euro stallingskosten, dertig euro voor elke dag dat de auto niet is opgehaald uit het depot van Stadstoezicht. En hier wringt de schoen wat Klöpping betreft. 'Want laat je zo'n auto gewoon staan, dan neemt iemand anders hem binnen een paar uur weer mee. Dat scheelt ons allemaal een hoop geld en moeite'. 

Car2Go heeft inmiddels laten weten de stallingskosten terug te betalen. Niettemin is Klöpping van plan de boete aan te vechten. 'Dus als er een advocaat is die me wil helpen... Het is nu een principekwestie!'

Holy shit, vergeten car2go (zo’n elektrische huurauto) aan te sluiten op een laadpaal. Boete: €493,- #gekkigheid pic.twitter.com/h5dG4Ta7gb

— Alexander Klöpping (@AlexanderNL) 9 oktober 2014