Start van hoofdcontent

Stad

nl

UberPOP: 'Arrestaties onterecht en disproportioneel'

12 oktober 2014, 17.54 uur · Aangepast 13 oktober 2014, 16.35 uur · Foto: Jos van Zetten

Het bedrijf achter de app UberPOP is niet blij dat vier hobbytaxichauffeurs afgelopen nacht zijn aangehouden.

Via UberPOP kan iedereen zich opgeven om als taxichauffeur een ritje te geven. De kosten voor de klant zijn lager dan bij een echte taxi. Vandaar dat de autoriteiten de app en service zien als snorders.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) trad afgelopen nacht - in samenwerking met het Openbaar Ministerie - voor het eerst op tegen UberPOP. Via mystery guests werden vier UberPOP-chauffeurs opgepakt. Zij zullen een boete krijgen die kan oplopen tot 4200 euro.

We gaan door
'Wij vinden de ILT actie onterecht en disproportioneel. We begrijpen niet waarom de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zich op deze manier verzet tegen een vervoersoplossing die Amsterdammers veilig en makkelijk door de stad verplaatst voor de helft van de prijs van een taxi', laat Uber weten.

'We blijven in gesprek met beleidsmakers om ze bekend te maken met de werking van onze technologie en de positieve impact die het heeft op mobiliteit. We hopen dat innovatie wordt omarmt en dat de verouderde wetgeving die stamt van voor het internet tijdperk wordt verduidelijkt om vooruitgang in mobiliteit mogelijk te maken. Wij gaan door met uberPOP, en zullen er alles aan doen onze passagiers en chauffeurs te beschermen tegen dit soort disproportionele maatregelen.'