Start van hoofdcontent

Stad

nl

Minister wil niet aan drugstesten op dancefeesten

28 oktober 2014, 17.16 uur · Aangepast 29 oktober 2014, 13.42 uur · Foto: Anoniem

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers ziet niets in het invoeren van drugstesten op dancefestivals. Dat zei de minister vandaag tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer.

'Drugstesten creëeren een schijnveiligheid. Met de testen kun je maar heel beperkt testen. Dat moeten we niet willen', aldus Schippers. Ze beantwoordde vandaag vragen van D66, die partij wil dat de drugstesten weer terugkomen om op dancefeesten de kwaliteit van XTC en andere drugs te testen. Dat schrijft RTL Nieuws vandaag.

D66 stelde de vragen naar aanleiding van de doden, die vielen tijdens het Amsterdam Dance Event. Vermoedelijk stierven de slachtoffers door drugsgebruik. Schippers ziet weinig in de plannen van D66. 'De sneltesten zijn niet geschikt om stoffen te signaleren die een acuut gevaar van gezondheid vormen.' Zo geeft de test maar beperkte informatie en kunnen er na een nog allerlei gifsoorten in de pil zitten. 'Je creëert daarmee dus een schijnveiligheid. De testen zijn daarom voor mij geen optie', zo zegt Schippers