Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Wethouder Ivens ziet kans sociale huurgrens op te trekken

31 oktober 2014, 20.33 uur · Aangepast 2 november 2014, 00.49 uur

SP-wethouder Laurens Ivens ziet kans om huurbescherming uit te breiden naar woningen met een huur tot 950 euro.

Dat zei hij vanavond in Park Politiek, een programma van AT5 en Het Parool. De wethouder ziet aanknopingspunten in de parlementaire enquete woningbouwcorporaties om de sociale huurgrens op te trekken.

'Ik ben hoopvol omdat er in de parlementaire enquete staat dat je niet elke regio precies gelijk moet behandelen. Ik zie graag dat daarnaar gehandeld gaat worden.' De verhoging van deze grens is een wens van de SP-wethouder. 'Dat lijkt mij verstandig.'

Den Haag
Grotere huurwoningen in de stad zijn zo gewild dat een woning die boven de sociale huurgrens van 700 euro komt, op de markt gelijk een huur krijgt van 1000 euro. Ivens wil met de enquete in de hand de huren van dit soort woningen matigen, zodat ze tussen de 700 en 950 euro gaan kosten.

'Ik wil een groter deel van de huurmarkt gaan beschermen. Dus niet meer de markthuur op deze woningen loslaten. Ik heb Den Haag daar wel voor nodig.'

Ivens toonde zich ook blij over het voorstel van regeringspartijen PvdA en VVD om de zogeheten verhuurdersheffing niet meer toe te passen op nieuwbouw. De verhuurdersheffing uit Den Haag zorgt er nu voor dat corporaties weinig geld hebben om te bouwen.

Bekijk hier de hele aflevering van Park Politiek terug.