Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Fiets kwijt? App je fietsbel!

8 november 2014, 20.50 uur · Aangepast 9 november 2014, 09.17 uur

Het is een frustratie waar iedere Amsterdammer wel eens mee te maken krijgt: je hebt je fiets ergens in een propvol rek gezet, maar als je later weer weg wilt, kan je hem niet meer terugvinden. Wellicht is er nu een oplossing.

Ruben van Vleuten was na een avondje stappen voor de zoveelste keer zijn fiets kwijt, daar besloot hij wat aan te doen. Hij ontwikkelde samen met een vriend een app, waarmee je telefoon direct verbonden is met je fietsbel. 'Het handige van deze app is dat als je op de knop drukt, dat je bel echt gewoon afgaat. Dus op gehoor kun je dan je fiets vinden', zo demonstreert Ruben meteen met zijn smartphone.

Hoewel de fietsbel-app een Amsterdams wereldprobleem zou kunnen oplossen, is niet iedereen enthousiast. 'Mijn bel raak ik altijd als eerste kwijt. Ik heb er nu weer een op zitten, maar het is al mijn vierde bel', zo zegt een mevrouw die haar fiets uit de rekken bij het Centraal Station haalt. 

Aan de ontwikkeling van het plan zitten dus wat haken en ogen. Gelukkig is er nog tijd, de app wordt volgend jaar gelanceerd.