Ajax niet blij met kunstgrasvelden

'In de eredivisie moeten alle wedstrijden op gras, echt gras gespeeld worden,' zegt Marc Overmars.

Volgens de directeur voetbalzaken van Ajax zijn kunstgrasvelden slecht voor de concurrentiepositie met het buitenland. Ondanks dat vaak gezegd wordt dat het spel van Ajax goed tot zijn recht komt op kunstgrasvelden, zijn ze binnen de club niet blij met de toename van de nepvelden.

Een meerderheid van de voetbalclubs uit de eredivisie is van mening dat voetbal op nepgras de competie oneerlijk maakt. Dat blijkt uit een enquête die AD Sportwereld heeft gehouden onder trainers, aanvoerders en keepers uit de hoogste divisie in Nederland. Van de 54 ondervraagden zijn er 29 eens met de stelling dat de kunstgrasvelden tot competitievervalsing leidt. De leden van de zes clubs met kunstgras gingen uiteraard niet mee in de stelling.

Ander spel
Een grote meerderheid van de ondervraagden vindt dat voetballen op natuurlijk gras een ander spel is in vergelijking met het spel op kunstgras. Een verbod op de nepvelden heeft net geen meerderheid. Meningen over de natuurlijke velden blijven verdeeld. Een kleine meerderheid denk dat de kans op blessures groter is op kunstvelden. Vitesse-trainer Peter Bosz deelt een andere mening. 'Bij kunstgras is de ondergrond altijd hetzelfde, dat is prettiger voor het lichaam.'