Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Advocaten en OM willen reconstructie Staatsliedenbuurt

13 november 2014, 14.24 uur · Aangepast 13 november 2014, 23.53 uur

De advocaten van Anouar B. en Adil A. en het Openbaar Ministerie willen een reconstructie van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt.

Dit stelden de advocaten van B., Rutger Lonterman, en A., Bénédicte Ficq, donderdag in de rechtszaal. Hier verschijnt Stefan S., eveneens een Staatsliedenbuurt-verdachte, donderdag voor het eerst voor de rechter. 

Als het aan beide advocaten ligt gaan de rechters een kijkje nemen in de buurt tijdens de reconstructie, waarbij ook een Range Rover een een Audi RS4 ingezet zouden moeten worden. De rechtbank noemde het voorstel donderdag 'een spannend idee'.

Volledige reconstructie
Het Openbaar Ministerie wil in navolging van het verzoek van de advocaten een volledige reconstructie van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt. Het OM wil dat daarbij ook het vermoedelijke doelwit Benaouf A. aanwezig is.

De rechtbank besloot donderdagmiddag echter dat er een schouw moet komen. Voor een volledige reconstructie zouden te weinig feiten bekend zijn. Hierbij zou A. niet aanwezig hoeven te zijn.  

Rechtbank: wel schouw, maar geen reconstructie, omdat daarvoor onvoldoende feiten (zoals snelheid auto's) bekend zijn. #staatsliedenbuurt

— Mark Schrader (@markschrader) November 13, 2014

Rechtbank vindt het ook niet nodig dat vermoedelijke doelwit Benaouf A. bij de schouw is #staatsliedenbuurt

— Mark Schrader (@markschrader) November 13, 2014

Inhoudelijke behandeling 23 maart
De rechtbank stelde donderdag onder meer dat de inhoudelijke behandeling van de Staatsliedenbuurt-zaak op 23 maart van start moet gaan. Er worden acht dagen voor de zaak uitgetrokken.