112

Holleeder vandaag voor de rechter in 'Andesproces'

24 november 2014, 08.44 uur · Aangepast 27 november 2014, 00.09 uur

Whatsapp

Voor de rechtbank in Haarlem maakt Willem Holleeder maandag zijn opwachting om terecht te staan in het zogeheten Andesproces.

Justitie denkt dat de 56-jarige Holleeder samen met Dick V. en Danny K., de hoofdverdachten in het proces, voormalig voorman van de Hells Angels Theo Huisman heeft afgeperst.

In mei 2013 rolden politie en justitie het veronderstelde misdaadnetwerk rond Danny K. op. Holleeder zat ongeveer een maand in voorarrest. Ook K.'s vriendin, Angela van H., een ex-partner van Patrick Kluivert, is verdachte in de zaak. Holleeder zou een bijrol hebben vervuld.

Eerste keer sinds vrijlating
Het is Holleeders eerste gang naar de strafrechter sinds hij in januari 2012 voorwaardelijk vrijkwam. Hij had toen zes van de opgelegde negen jaar uitgezeten in de zogeheten Kolbakzaak, die onder meer draaide om de afpersing van de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Het OM wil dat de rechtbank de voorwaardelijke invrijheidstelling terugdraait, omdat Holleeder zich in zijn proeftijd aan nieuwe misdrijven schuldig heeft gemaakt.

Whatsapp