Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Politiebureau Warmoesstraat moet museum worden'

25 november 2014, 16.45 uur · Aangepast 26 november 2014, 02.45 uur

Voormalig politieagent Piet Middelkoop heeft het plan om het voormalig politiebureau op de Warmoesstraat te transformeren tot een politiemuseum. Het pand staat al een hele tijd leeg en is sinds kort te koop.

Eind 2000 is dit politiebureau gesloten wegens verhuizing naar de Beursstraat. Oud-politieagent Piet Middelkoop was in de jaren 70 en 80 werkzaam bij dit politiebureau. Het enige wat Middelkoop nodig heeft zijn investeerders die zijn plan kunnen helpen realiseren.

Het museum zal bestaan uit oude foto's, video's en andere documenten uit de verschillende periodes van Bureau Warmoesstraat. Hij en vele anderen vinden het zonde als dit bureau helemaal verdwijnt. Middelkoop noemt dit een 'uniek stukje Amsterdam'.

Piet Middelkoop beheert ook de website en Facebookpagina van Bureau Warmoesstraat, waar nog steeds veel verhalen over dit bureau worden gedeeld. Ook heeft hij zijn eigen strip genaamd 'Bureau Warmoesstraat'. Piet is op zoek naar investeerders. Mocht u geïnteresseerd zijn, neem dan contact op door te mailen naar [email protected]