112

NL
V

Weer twee Britse toeristen dood door witte heroïne

26 november 2014, 13.47 uur · Aangepast 27 november 2014, 10.44 uur

De politie heeft dinsdagmiddag de lichamen gevonden van twee Britse mannen in een hotelkamer in Zuid. De dood heeft vermoedelijk te maken met het snuiven van witte heroïne, meldt de politie. De slachtoffers zijn 20 en 21 jaar oud.

Een spoedtest bij het NFI heeft duidelijk gemaakt dat de witte heroïne qua samenstelling gelijk is aan de heroïne die al bij eerdere onderzoeken werd aangetroffen. Eerder viel al een dode en werden gebruikers onwel door het gebruik van de stof.

De recherche van district Zuid onderzoekt de zaak. Op de lichamen wordt sectie verricht om de doodsoorzaak vast te stellen.

De GGD is dinsdag wederom gestart met een waarschuwingscampagne met tekstkarren, matrixborden en via hotels. De matrixborden werden vorige week nog weggehaald, omdat er geen meldingen meer waren van dergelijke praktijken.

Update 15.45 uur: De politie vermoedt dat de drugs verkocht wordt door een straatdealer. Ze houdt rekening met het scenario dat de dealer zelf niet weet dat hij witte heroïne verkoopt, aldus RTL Nieuws