Start van hoofdcontent

Stad

nl

Signalement 'coke-killer' vrijgegeven: beloning van 15.000 euro

28 november 2014, 17.11 uur · Aangepast 29 november 2014, 21.31 uur

De politie heeft een signalement vrijgegeven van de 'coke-killer'. En er is een beloning door justitie van 15.000 euro voor de gouden tip.

Op basis van getuigenverklaringen van alle slachtoffers die hun ontmoeting met de gevaarlijke straatdealer konden navertellen, is er een signalement tot stand gekomen. Het gaat om een man met een donkere huidskleur. Hij spreek goed Engels en is rond de 1,85 meter.

Volgens sommige slachtoffers is hij tussen de 35 en 40 jaar, maar anderen schatten hem jonger. 'De bewuste dealer heeft mogelijk rastahaar, sommige geven aan dat het los wordt gedragen en anderen spreken over het feit dat het haar gedragen wordt in een soort haarnetje', meldt de politie.

Beloning voor gouden tip
Verder zou de dealer rondrijden op een donkerkleurige fiets en zou hij donkere kleren hebben gedragen. Over zijn postuur zijn de meningen verdeeld. Volgens de politie zijn er niet genoeg overeenstemmende verklaringen om een compositietekening te maken.

Daarnaast heeft de politie een beloning van 15.000 euro vrijgemaakt voor de tip die leidt tot de aanhouding van de man. De politie is zelf al naarstig op zoek naar de dealer (ook met agenten in burger) maar kon hem zelf nog niet vinden.

De 'coke-killer' verkoopt witte heroïne als cocaïne. Dat leidde tot drie doden en veertien gewonden.