Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Man zwaargewond door uitschuivend toilet

28 november 2014, 20.58 uur · Aangepast 29 november 2014, 19.41 uur

Een man is vanavond zwaargewond geraakt toen een mobiel toilet, een zogenaamde urilift, plots uit de grond omhoog kwam. Het ongeluk is gebeurd op de Weteringschans naast poppodium Paradiso.

Op het moment dat de urilift omhoog kwam stond er een scooter nabij of op het toilet. Volgens de politie kwam de urilift met zo'n kracht omhoog dat de scooter gelanceerd werd en bovenop de man terrecht kwam. De man raakte daarbij zwaargewond en had met name veel last van zijn buik. Het slachtoffer is door een ambulance vervoerd naar een ziekenhuis.

De uriliften zijn een bekend fenomeen rond het Leidseplein. Op uitgaansavonden komen de toiletten automatisch uit de grond om uitgaanspubliek een toilet te bieden en zo wildplassen te voorkomen. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de lift omhoog kwam terwijl er iemand op stond is nog niet duidelijk.

UPDATE 20.45 uur: Verschillende getuigen melden aan AT5 dat er een hele harde knal hoorbaar was, toen het ongeluk gebeurde. Een bewoonster die het ongeluk bij de hulpdiensten heeft doorgegeven, zegt dat een werknemer van Pantar gewond geraakt is. Hij zou bezig geweest zijn om de lift uit de grond te halen toen het ongeluk gebeurde. Volgens de bewoonster is de man mogelijk geraakt door de deksels die van de lift afgeknald zijn, de politie kan dat echter niet bevestigen.