Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Appie Baantjermuseum zoekt bejaarde prostituees

2 december 2014, 15.38 uur · Aangepast 2 december 2014, 23.04 uur

Het Appie Baantjermuseum in de Warmoesstraat is op zoek naar bejaarde prostituees voor een reünie.

Oud blond
Directeur Raoul Serrée wil de komende maanden zoveel mogelijk dames van boven de 70 zien op te sporen. Serrée: ’Toen Appie Baantjer rechercheur was op de walletjes in de jaren 60, zag hij niets anders dan Hollandse vrouwen. Zij spelen een rol in veel de Cock-avonturen. Tegenwoordig zie je amper nog blond. Het wordt achter de ramen heel internationaal allemaal, Engels is in bijna alle gevallen de voertaal. En dat is jammer’. Het Baantjermuseum wil nog één keer zoveel mogelijk vrouwen 'uit die goeie oude penose-tijd' bij elkaar brengen.

De komende weken gaan medewerkers van het museum in het hele land flyeren in rosse buurten en verzorgingstehuizen, op zoek naar prostituees. De oudste prostituee van Nederland die ze kunnen vinden krijgt een hotelovernachting voor 2 op de Wallen. 

Boeven
Het Baantjermuseum houdt van bijzondere reünies. In 2008 brachten ze boeven samen die ooit vastzaten op Bureau Warmoes, in 2009 kwamen oud-rechercheurs van het beroemde bureau weer bijeenen in 2011 was er in het museum een borrel van alle rechercheurs die betrokken waren bij de Heinekenontvoering.