Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Politiemuseum Warmoesstraat hoeft geen geld op te leveren'

2 december 2014, 21.18 uur · Aangepast 3 december 2014, 18.17 uur

Voormalig politieagent Piet Middelkoop heeft het plan om het voormalig politiebureau op de Warmoesstraat te transformeren tot een politiemuseum. Het pand staat sinds kort te koop. Toch hoeft er van hem geen geld mee verdiend te worden.

'Het hoeft niet echt een museum te worden waar je geld mee verdient. Nee, gewoon binnenkomen en zien dat het een bijzonder pand is. Dat daar ooit een politiebureau heeft ingezeten en niet zomaar een bureau. Dat moet je vind ik onder de aandacht blijven brengen', legt Middelkoop uit.

Eind 2000 werd hetpolitiebureau gesloten wegens verhuizing naar de Beursstraat. Middelkoop was in de jaren 70 en 80 werkzaam bij het politiebureau. Het enige wat hij nodig heeft zijn investeerders die zijn plan kunnen helpen realiseren.

'Ik zie beelden die nooit iemand anders gaat zien', vertelt hij terwijl hij voor het pand staat. 'Beelden van heel veel collega's, voornamelijk mannen in mijn eerste periode, de vrouwen kwamen pas daarna bij het bureau. Dat was wel echt met elkaar de schouders eronder en aan de slag elke dag. Dag in dag uit. Het zou zonde zijn als dit verdwijnt.'