Stad

Politie zoekt buiten de stad naar ouders gedumpte baby

3 december 2014, 14.44 uur · Aangepast 3 december 2014, 19.24 uur

De politie heeft honderden kersverse gezinnen bezocht op zoek naar de ouders van de in een vuilcontainer gedumpte baby.

Het onderzoek naar de toedracht van de zaak is nog altijd in volle gang. Rechercheurs hebben daarbij ook ouders buiten de stad bezocht. 

Bram Heijstek in Aalsmeer kreeg twee rechercheurs aan de deur. Zijn dochtertje Melissa is begin oktober geboren in een Amsterdams ziekenhuis. 'Ze kwamen langs om onderzoek te doen naar baby's die tussen september en oktober waren geboren. Agenten kwamen langs om te controleren of de kindjes die toen geboren zijn, nog leven', zegt Bram.

'Wij zijn inmiddels bij honderden gezinnen langsgeweest om te kijken of er een baby aanwezig is. Tot nu toe is dat het geval. 'We moeten nog bij zo'n 25 ouders langs. Dat wordt binnenkort afgerond', aldus een woordvoerder van de politie.

Het gaat naar omstandigheden goed met de baby die eind oktober in een vuilcontainer werd gevonden in de Fritz Conijnstraat, liet de buremeester Van der Laan eerder weten. 

Het meisje was pas een paar dagen oud toen ze in de vuilcontainer werd achtergelaten. De brandweer kon het baby'tje bevrijden nadat een omwonende gehuil had gehoord, en de hulpdiensten had gewaarschuwd. Daarna is het kindje opgevangen door een pleeggezin.