Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

VIDEO: Straatartiest (44) breekt been bij zware mishandeling

3 december 2014, 17.59 uur · Aangepast 5 december 2014, 11.19 uur

Een groep van veertien mannen heeft een 44-jarige straatartiest zo zwaar mishandeld, dat hij zijn been op meerdere plekken heeft gebroken. Op bewakingsbeelden is te zien dat een van de daders het slachtoffer zo hard schopt, dat hij zelfs knock-out gaat.

Het voorval gebeurde in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 september rond 01.00 uur toen het slachtoffer naar huis liep. Hij had die dag met zijn hond opgetreden op de Dam. Op de Raadhuisstraat, ter hoogte van de Herengracht, telt hij zijn opbrengst van die dag. Daar zat zelfs een biljet van vijftig euro bij.

Ter hoogte van de galerij aan de Raadhuisstraat wordt hij door een groep jongemannen aangesproken. Een van hen probeert vrijwel meteen het biljet van vijftig euro uit zijn hand te grissen. Ook zijn pet wordt afgepakt. Na wat duwen en trekken, wordt de man van alle kanten geschopt en geslagen.

De man zakt in elkaar en kan niet meer opstaan. Zijn hond probeert hem nog te helpen, maar hij raakt bewusteloos.

Bewakingsbeelden
De daders zijn tijdens en na het voorval vastgelegd door bewakingscamera's. Op de beelden is duidelijk te zien hoe hard het slachtoffer onderuit wordt geschopt door één van de mannen. De anderen lijken dit de normaalste zaak van de wereld te vinden. Ze kijken niet op of om.

Het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 besteedt ook aandacht aan de zaak.