112

OM: Gwenette Martha wel degelijk onderweg naar liquidatie Benaouf A.

11 december 2014, 21.28 uur · Aangepast 12 december 2014, 14.38 uur

Whatsapp

Tegen Inchomar B., Khalid J. en Dennis L. zijn celstraffen van ruim drie jaar geëist. Zij zouden in oktober 2012 van plan zijn geweest om samen met Gwenette Martha rivaal Benaouf A. te liquideren. Ook tegen nabestaanden van Martha zijn er straffen geëist.

De vier werden 31 oktober op de Dam opgepakt. Khalid J. en Dennis L. bleken doorgeladen vuurwapens bij zich te hebben, Incomar B. droeg een rastapruik en Martha zelf een kogelwerend vest. Ook had Martha een briefje bij zich met het kenteken van een Volkswagen Polo waar Benaouf zich regelmatig mee zou verplaatsen.

De geplande liquidatie zou een vergelding zijn voor het neerschieten van Martha's zakenpartner Najeb Bouhbouh. Dat gebeurde twee weken daarvoor in Antwerpen

Wat is waar?
Martha, zelf in mei dit jaar geliquideerd, heeft altijd volgehouden dat hij het kenteken destijds noteerde omdat hij dacht door de inzittenden van de auto te zijn geobserveerd. Toen de Polo er daarop vandoor ging, heeft Martha naar eigen zeggen nog de achtervolging ingezet maar moest deze even later op de A10 staken.

Deze achtervolging werd vandaag in de rechtbank ook aangehaald door openbaar aanklager Oppe. Maar Oppe had een andere lezing: 'De BMW waar Martha in zit, rijdt dan achter de Polo aan. Het spiegelbeeld dus van wat Martha beweert! Daarmee wordt mijns inziens het beeld bevestigd dat Martha cum suis, toen al, achter A. aan zaten', zo is te lezen in de verslaggeving van Het Parool.

Het OM eiste ook bescheiden straffen tegen Martha's weduwe en haar zoon, bij hen thuis werd een wapen, dure horloges en contanten gevonden. De uitspraak in de zaak is over twee weken.

Hier heeft de OvJ indertijd misschien niet goed meegeschreven #mocromaffia http://t.co/TGvaxiz33w pic.twitter.com/ZeA6LiObwb

— Marijn Schrijver (@schrijver) December 11, 2014
Whatsapp