Start van hoofdcontent

Stad

nl

Moeder woont ruim een week met kinderen in auto

12 december 2014, 20.03 uur · Aangepast 14 december 2014, 15.06 uur

Fatima en haar zoons van drie en twee jaar oud wonen noodgedwongen ruim een week in een auto. Het gezin kan geen woning vinden en wordt tot nu toe niet geholpen door instanties.

De vrouw moest twee weken geleden haar tijdelijke woning in Buitenveldert verlaten. Sindsdien is het haar niet gelukt om een huis te vinden via Woningnet. Ze zoekt een woning met een lift, omdat ze door een auto-ongeluk zorgbehoevend is.

'Als ik al een uitnodiging krijg, ook al vind ik hem niet eens perfect voor mij omdat ie geen lift heeft, dan accepteer ik hem toch omdat ik zoiets heb van: liever een dak boven het hoofd van mijn kinderen dan geen woning. Als ik het accepteer, dan krijg ik het niet, omdat er iemand voor me is die de woning ook accepteert. Die heeft dan voorrang, dat is logisch.'

Nergens terecht
De vrouw zegt bij alle instanties te hebben aangeklopt, maar ze kon nergens terecht. 'Ik ben bij de GGD geweest, maatschappelijk werk, dienst wonen, ziekenhuis, de huisarts, maar ze kunnen me nergens helpen.' Met de vader van de kinderen heeft ze nauwelijks contact en dus leefde Fatima een week lang noodgedwongen in haar auto.

Inmiddels wordt ze door haar ouders opgevangen, maar die situatie is verre van ideaal. Ze is dan ook ten einde raad. 'Kijk als ik alleen was, dan sliep ik wel ergens. Lekker belangrijk. Dit mag niemand overkomen, maar zeker een kind niet.'