Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Onderzoek naar situatie kalfjes op boerderij Osdorp

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 december 2014, 13.33 uur

De politie heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ingeschakeld om onderzoek te doen naar de situatie op een boerderij in Osdorp.

Er zijn beelden naar buiten gekomen van kalveren die een pijnlijke dood sterven op de boerderij. Dierenrechtenorganisaties trokken daarover vandaag aan de bel en de Partij voor de Dieren kondigde aan de zaak in de gemeenteraad aan de kaak te stellen. 

'Het gaat om acht dieren in één week, dat is echt niet normaal', stelt dierenrechtenorganisatie Piep Vandaag, die aan de bel trok over de vermeende misstanden. Maar volgens de boer is er weinig aan de hand. 'Dat er hier iets mis is, is grote onzin. Kalfjes krijgen na hun geboorte een spuit antibiotica, daar reageren ze op. En ja, sommige kalfjes gaan nou eenmaal dood.'

Maar Piep Vandaag blijft er bij dat de boer iets te verwijten valt en heeft de Inspectiedienst ingeschakeld in de hoop dat de boerderij gesloten wordt. 'De inspecteurs zijn welkom', stelt de eigenaar van de kalveren. 'Ik doe mijn werk hartstikke goed. Mijn beesten eten genoeg, worden verzorgd en gecontroleerd door de dierenarts'.