112

NL
V

[Video] Schutters Café de Zon schieten erop los

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 december 2014, 16.48 uur

De beelden van de wilde schietpartij in Café de Zon waarbij twee onschuldige mensen gewond raakten zijn vrijgegeven.

De beelden zijn afkomstig van bewakingscamera's die in het café hangen. Te zien is hoe de twee schutters tientallen kogels in het wilde weg naar binnen schieten. Een van de mannen doet dat met een handvuurwapen, een ander met een automatisch geweer. 

Een cafébezoeker probeert met gevaar voor eigen leven de deur te sluiten, terwijl er nog steeds geschoten wordt. Er vallen twee onschuldige slachtoffers: een man raakt zwaargewond door een kogel in zijn hoofd en een ander wordt in zijn been geraakt

De politie gaat uit van een liquidatiepoging, die verband houdt met de onderwereldoorlog die sinds 2,5 jaar bezig is. De twee mensen die geraakt zijn, zijn echter op geen enkele manier te linken aan zware criminaliteit. De politie denkt dat de schutters het hadden gemunt op een of twee andere bezoekers die op dat moment in Café de Zon waren. 

De schutters vluchten weg in een gestolen zwarte BMW. Tijdens die vlucht schoten ze op de A10 op twee motoragenten die hen achterna kwamen. 

De politie zoekt twee getuigen, een die in een lichtgekleurde Mercedes reed en een ander die sigaretten kocht aan de bar van het café.