Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Dick Maas komt met moordlustige leeuw naar de stad

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 december 2014, 09.08 uur

Hij maakte Amsterdam al onveilig met een moordlustige duiker, Sint en een lift. Voor zijn nieuwe film komt regisseur Dick Maas nu met een hongerige leeuw naar de stad.

De financiering is rond en de makers verwachten dat er in april volgend jaar met de opnamen kan worden begonnen. Het plot van 'Prooi' in het kort: na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten de stad vraagt iedereen zich af wat er gebeurd is. Een dierenarts van Artis denkt te weten dat het een bloeddorstige leeuw moet zijn geweest maar stuit uiteraard op ongeloof. 

'Prooi heeft alle ingrediënten om een geweldige popcornmovie te worden waarbij het lachen en griezelen is. Het is tijd om de leeuw los te laten in onze hoofdstad', zegt Dick Maas. 'Ik zie het als een uitdaging. Nederland heeft naast alle kinderfilms en romantische komedies, ook lekkere actiefilms met spektal nodig.'

De cast van de film wordt binnenkort bekendgemaakt, de leeuw zal worden geanimeerd en hier en daar vertolkt worden door een robot. In april 2016 moet de film in de bioscoop draaien.