Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Amsterdammer gaat spelen voor New York Yankees

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 december 2014, 16.50 uur

De geboren Amsterdamse honkballer Mariekson 'Didi' Gregorius (24) gaat in de Major League spelen voor de New York Yankees, dat meldt de Volkskrant. Het is de bedoeling dat hij het vertrek van clubicoon Derek Jeter opvangt.

Deze verandering voor Gregorius maakt onderdeel uit van een spelersruil tussen drie clubs. De grote kans komt niet compleet uit de lucht vallen, de Amsterdammer pakte in 2011 met Oranje de wereldtitel in Panama. Gregorius mag zichzelf bewijzen op de kortestop-positie. Voor de fans zal het even wennen zijn; de Hollander die nog geen tweehonderd Major Leaguewedstrijden gespeeld heeft, volgt een icoon op met een carrière van negentien Major Leagueseizoenen, 2.747 wedstrijden, 3.465 honkslagen, 260 homeruns en vijf World Series-zeges.

Gregorius wordt vergeleken met de speler die Lionel Messi moet gaan opvolgen bij FC Barcelona. Jeter stopt met een behoorlijk aantal overwinningen op zak dus het is maar de vraag op Gregorius dit kan evernaren. 

Na Hensley Meulens, Robert Eenhoorn, Andruw Jones en Sydney Ponson is Gregorius de vijfde Nederlander die voor de Yankees zal spelen.

Bekijk ook dit portret uit 2011 over Gregorius: