Stad

NL
V

Tweede Nederlander geliquideerd in Istanbul

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 december 2014, 09.40 uur · Foto: Screenshot DHA.com

Amper tien uur na de liquidatie van de Turkse Amsterdammer Ali Akgün is in Istanbul ook een goede kennis van hem doodgeschoten.

Dat melden Turkse media. Het zou gaan om Vedat S. S. komt uit Rotterdam. Hij was de broer van topcrimineel Sedat S. Het is niet bekend of de beide moorden met elkaar in verband staan. 

De 40-jarige Akgün werd rond 13.00 uur in Istanbul geliquideerd. Volgens een ooggetuige die sprak met de Turkse persdienst Doğan Haber Ajansı stond de crimineel in zijn Bentley bij een stoplicht te wachten toen twee mannen uit de auto achter hem stapten. Een van de mannen liep naar de passagiersstoel waar hij zat en schoot meerdere malen. Hij werd geraakt op een aantal plekken in zijn lichaam, waaronder in zijn hoofd. De schutters zijn gevlucht.

Passage
De in Alkmaar opgegroeide Akgün was ooit een veelbelovend voetbaltalent maar eindigde in de zware Amsterdamse criminaliteit. Volgens Peter la S., de eerste kroongetuige in het Passageproces, zat Akgün achter de moord op Imac. Tijdens het monsterproces bij de rechtbank barstte Akgün meermalen in woede uit over de ontboezemingen van La S., die volgens hem van a tot z gelogen waren. Hij wordt uiteindelijk vrijgesproken van de liquidaties.

Onlangs deed de nieuwe kroongetuige Fred Ros in het hoger beroep van de Passage-zaak een boekje open over Akgün. Akgün zelf was daar niet bij, hij zette zijn leven na zijn voort in naar verluidt Dubai en sinds kort in Istanbul. Daar werd hij vandaag bij een stoplicht met meerdere kogels om het leven gebracht