Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Marc de Hond gelukkig na dwarslaesie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 december 2014, 00.29 uur

Presentator en topsporter Marc de Hond gaat in 2015 het theater in met zijn voorstelling 'Scherven brengen geluk'. In zijn eerste solovoorstelling vertelt De Hond over leven na een dwarslaesie.

Die dwarslaesie liep hij op door een medische misser tijdens een operatie, zo'n 12 jaar geleden. Door de fout komt De hond in een rolstoel terecht. 'Dat is het verhaal dat ik tijdens mijn voorstelling niet zal vertellen', zegt de presentator erover tegen AT5-verslaggever Frank Awick, 'Dat verhaal kennen mensen inmiddels wel. De voorstelling gaat er juist over hoe het grootste drama in mijn leven ook heel veel moois opleverde.' Zo hoeft De Hond niet mee te doen aan gênante polonaises, kan hij zijn auto overval gratis parkeren en denken vrouwen dat hij heel onschuldig is. 

Vanaf 8 januari speelt De Hond een aantal try-outs van 'Scherven brengen geluk'  in de stad. Onder andere op 8 januari in de sociëteit van voetbalclub AFC, waar hij nog gevoetbald heeft. De première van de voorstelling is op 19 maart in cultureel centrum Griffioen in Amstelveen. Dan zullen alle stoelen uit het theater vervangen worden door rolstoelen, zodat het publiek ook zelf kan ervaren hoe het leven er in een rolstoel uitziet.