[VIDEO] 19-jarige Jordi uit Zeeburg wereldberoemd dankzij GTA 5

De 19-jarige Jordi van de Bussche uit Zeeburg is wereldberoemd dankzij zijn grote hobby: gamen. Onder de naam 'Kwebbelkop' speelt hij op Youtube het spel GTA 5. Zijn filmpjes worden ongeveer één miljoen keer per dag bekeken.

Youtube betaalt hem inmiddels per bekeken filmpje, wat hem een maandsalaris oplevert waar de meeste Amsterdammers jaloers van worden. 'Wat mensen leuk vinden is dat ze mij zien en dat ik er iets grappigs omheen doe. Of als ik dood ga, dan ben ik teleurgesteld natuurlijk, want iedereen is teleurgesteld. En als ik iets goeds doe dan ben ik heel enthousiast dus dat vindt iedereen heel leuk en dat vind ik zelf ook heel leuk', zo zegt Jordi.

Dat mensen het heel leuk vinden is wel duidelijk: 'Ik heb 670.000 abonnees op dit moment, wat met zo'n 5000 toeneemt per dag en ik krijg zo'n miljoen kijkers per dag'. Zomaar over straat gaan begint ook al lastig te worden. 'Ik was laatst in Londen, in de metro, in de tube en we kwamen net vanaf het vliegveld. We waren nog geen vijf minuten in de stad en er kwam al een fan naar me toe rennen, die vroeg voor een selfie', aldus Jordi.