Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tore Grodem waarschijnlijk verdronken in nacht van vermissing

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 januari 2015, 12.18 uur · Foto: Martin Damen

Tore Grodem die wekenlang vermist werd, is waarschijnlijk in dezelfde nacht dat hij vermist raakte overleden. Dat vermoedt de politie. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Het lichaam van Grodem werd gistermiddag om 15.30 uur ontdekt door de passagier van een rondvaartboot. Hij dreef in de Singelgracht, ter hoogte van de Leidsebrug. 'De lijkschouwer stelt vast dat het om een niet natuurlijke dood gaat, een misdrijf wordt uitgesloten', laat de politie vandaag aan AT5 weten. 'Het lichaam is dezelfde dag door de officier van justitie vrijgegeven aan de familie.'

Sinds Grodem verdween op 18 december, kwamen er meerdere meldingen binnen van getuigen die zeiden dat ze de jonge Noor nog hadden gezien. De politie vermoedt echter dat dat niet kan, omdat Grodem vermoedelijk in de nacht van zijn verdwijning al te water is geraakt.

Telefoon
De telefoon van Grodem bleek op oudjaarsdag nog even actief te zijn geweest in de Paramaribostraat in stadsdeel West. Dat bleek althans uit onderzoek van de particuliere speurders van stichting Simpar. De politie heeft dat signaal nooit zelf kunnen vast stellen. Zijn telefoon is gisteren niet gevonden in een jas- of broekzak van Grodem. De politie stelt dat Grodem de telefoon bijvoorbeeld in zijn hand heeft kunnen houden toen hij te water raakte.

In de portemonnee van Grodem heeft de politie meerdere bankbiljetten gevonden. Zijn vrienden hadden hem voor het laatst gezien toen hij geld ging pinnen. Later die nacht moest hij geholpen worden door ambulancepersoneel toen hij te veel had gedronken. Hij werd toen afgezet bij zijn hotel op de Stadhouderskade, maar ging daar niet naar binnen.