Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte moord onschuldige Stefan Eggermont voor de rechter

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 januari 2015, 12.03 uur

De man die vastzit voor de liquidatie van Stefan Eggermont moet vanmiddag voor de rechter verschijnen. Het vermoedelijke moordwapen is bij hem thuis gevonden, maar hij wil niet zeggen van wie hij dat wapen kreeg.

De 26-jarige E.L. wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Stefan Eggermont, die in juli vorig jaar werd doodgeschoten op een parkeerterrein aan de Conradstraat. Het was bedoeld als een liquidatie in de langslepende onderwereldoorlog in de stad, maar de dader vergiste zich in zijn doelwit. Daardoor sneuvelde Eggermont, vader van een jong gezin, 'per ongeluk'.

Het wapen waarmee de moord hoogstwaarschijnlijk is uitgevoerd is door de politie aangetroffen in het huis van de verdachte, die vandaag voorkomt in een tussentijdse zitting waarin wordt gekeken of zijn voorarrest wordt verlengd. Deze E.L. werd eerder al verdacht van betrokkenheid bij de moord op Souhail Laachir in het Scheepvaartmuseum. Justitie gaat er niet van uit dat E.L. heeft geschoten op Eggermont. Daarvoor verschilt zijn uiterlijk te veel met het signalement van de dader. Het Openbaar Ministerie sluit echter niet uit dat E.L. de vluchtauto bestuurde.

E.L. zelf zei drie maanden geleden dat hij onschuldig was. Tegen de weduwe van Eggermont zei hij dat hij haar situatie 'zeer spijtig' vond. Toch is hij niet van plan om te vertellen van wie hij het moordwapen dan kreeg.