Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsdeel Zuidoost wil dat zigeunerfamilie Petalo vertrekt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 januari 2015, 11.05 uur

Stadsdeel Zuidoost wil dat de familie Petalo uit hun illegaal gestalde caravans op de Meerkerkdreef vertrekt. Gisteren diende hierover een zitting bij de voorzieningsrechter.

Moeder Maria Petalo (60) woont met haar verstandelijk gehandicapte dochter Barbara op een legale standplaats. Haar zoon en dochter wonen hier illegaal naast op gemeentegrond met groenbestemming. Het stadsdeel eist daarom op straffe van een dwangsom van 10.000 euro dat zij hun caravans uiterlijk vandaag weghalen. Dat meldt De Telegraaf.

Bij de zitting gisteren maakte de familie bezwaar tegen deze dwangsom. Wethouder Van Der Burg gaat 100.000 nieuwe woningen realiseren en de familie is van mening dat daar best een paar standplaatsen voor zigeuners bij kunnen.

Het stadsdeel is van mening dat de Petalo's toch echt moeten vertrekken. Zij staan op gemeentelijk groen en dat valt niet in het bestemmingsplan van dit gebied. De bestuursrechter doet uiterlijk over twee weken uitspraak. Het gezin krijgt een week de tijd om te vertrekken wanneer de uitspraak in hun nadeel uitvalt.