Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Schietincident bij studentenwoningen H.J.E. Wenckebachweg'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 januari 2015, 12.33 uur · Foto: Martin Damen

Er is vannacht mogelijk geschoten bij de studentenwoningen aan de H.J.E. Wenckebachweg. Maar wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Getuigen vertellen dat zij rond 3.30 uur schoten hebben gehoord. Er zou zijn geschoten van het ene balkon naar het andere balkon. Daarbij zou iemand in zijn been zijn geraakt. En er zou iemand over een pistool zijn gestruikeld. Daarnaast zouden er twee mensen zijn aangehouden. Dat er in alle paniek ook een politiehelikopter en een traumahelikopter boven de buurt vloog, versterkte het idee van een schietpartij.

Maar volgens een politievoorlichter ging het allemaal om een gaspistool. Daarmee is geschoten, maar er is geen projectiel afgevuurd. De politie bevestigt dat er een gewonde is gevallen. Maar hoe en wat is nog onduidelijk.

Volgens zorginstelling Cordaan is afgelopen nacht een cliënt van hen, die woont in een woning van hen op het terrein, gewond geraakt aan zijn hoofd en in het ziekenhuis behandeld. Maar wat er is gebeurd, weet de voorlichter niet. Cordaan heeft woningen bij het studentencomplex waar cliënten begeleid kunnen wonen.