Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bestuursvoorzitter Cordaan vangt ruim drie ton per jaar

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 januari 2015, 14.10 uur

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Cordaan verdient het meeste van alle thuiszorgbestuurders in Nederland. Drs. E.W.C.M. Damen krijgt per jaar meer dan drie ton op zijn rekening gestort van de thuiszorgorganisatie.

Dat blijkt uit onderzoek van de SP (pdf). In totaal verdienen 52 bestuurders van thuiszorgorganisaties meer dan 178.000 euro. Dat maximum jaarloon geldt vanaf volgend jaar ook in de zorg.

De partij ploos de jaarverslagen van thuiszorgorganisaties uit om achter de lonen van bestuurders te komen. Op nummer 28 van de lijst die de SP heeft opgesteld staat nog een lid van de Raad van Bestuur van Cordaan: Drs. H.J. Kouwenhoven. Ook de Amstelring komt drie keer op de lijst voor, waarvan twee boven de norm van volgend jaar zitten. Daar vielen het afgelopen jaar veel ontslagen. De komende twee jaar verliezen honderden medewerkers hun baan en moeten er drie tehuizen sluiten. Volgens Amstelring verdienen alleen leden van de Raad van Bestuur meer dan een ton per jaar. 'Indien het vakantiegeld en eindejaarsuitkering worden meegerekend, zouden ook drie managers (nipt) boven dit bedrag uitkomen', aldus de organisatie in een verklaring op haar website.

De drie bestuurders van Amstelring die bijna twee ton per jaar verdienen zijn:
- P.H.F.M. Moeskops op nummer 47: €185.881
- R.G.H. van Dam op nummer 57: € 170.950
- I. Borghuis op nummer 59:  € 162.580