Start van hoofdcontent

112

NL
V

[Video] Hevig verzet bij ontruiming kraakpand in Oost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 januari 2015, 19.17 uur

Een kraakpand op de hoek van de Pieter Vlamingstraat en de Pontanusstraat in Oost wordt momenteel door de politie ontruimd.

De mobiele eenheid is ter plaatse met een waterkanon, krakers op het dak bekogelen de politie met verfbommen. Enkele leden van de mobiele eenheid zijn inmiddels per container het dak opgehesen. De politie spreekt van een 'militante groep krakers' die sinds kort hun intrek hebben genomen om het pand te verdedigen. Er zouden ongeveer tien mensen van Spaanse en Portugese afkomst binnen zijn.

Lees ook: [Video] Waterkannonen ingezet bij ontruimingsactie kraakpand

Er zijn inmiddels zeven krakers aangehouden, drie zitten nog in het pand. 'We zijn al binnen maar het is moeilijk om er doorheen te komen. Binnen ligt het bezaaid met kerstbomen en koelkasten. Alles wat je kan bedenken. Het gaat wel lukken maar het duurt gewoon even, we willen ze wel aanhouden.'

De politie is vorige week nog met een deurwaarder bij het pand geweest om de krakers een laatste kans te geven het gebouw te verlaten. Daar is geen gehoor aan gegeven en wordt het pand vandaag ontruimd.