Stad

NL
V

Echte taxichauffeurs gaan met nieuwe app concurrentie aan met Uber

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 januari 2015, 08.54 uur

Je kunt vanaf nu in Amsterdam gebruik maken van weer een nieuwe taxi-app. Het gaat om Taxify, dat in tegenstelling tot het omstreden UberPOP met 'echte' taxichauffeurs werkt.

De afgelopen maanden is er veel te doen om UberPOP. Dat is de taxi-app waarmee iedereen bij kan verdienen als taxichauffeur. Een doorn in het oog van gecertificeerde taxibedrijven die aan allerlei regels moeten voldoen. TCA ging de strijd al aan door zich aan te sluiten bij de app eCab en nu mengt ook Taxify zich in de strijd.

Aemstel Taxi is de eerste Toegelaten Taxi Organisaties (tto) die zich heeft aangesloten bij Taxify. Via de app kun je een taxi bestellen. Daarbij kan gekeken worden naar favoriete chauffeur, klantenbeoordelingen en type auto. De app, in 2013 bedacht door een 20-jarige Estlander, bestaat al in verschillende landen, met name in Scandinavië en Oost-Europa. Vooralsnog werkt hij in Nederland alleen in Amsterdam.

'Taxify is een enorm succes in het buitenland. Ik ben dan ook verheugd met Taxify samen te werken in Amsterdam. Ik ben ervan overtuigd dat deze gebruiksvriendelijke app de kwaliteit, veiligheid en het rendement in de taxibranche zal vergroten', zegt Frans Schutte, directeur van Aemstel Taxi.